„Ellex Valiunas“ neprilygstami strateginėmis ir teisinėmis kompetencijomis

Švedijos bendrovės „Kantar Sifo“ atliekamas kasmetinis nepriklausomas advokatų kontorų tyrimas „Tier 1 Law Firm Review“ parodė, kad verslo lyderiai Lietuvoje „Ellex Valiunas“ strategines ir teisines kompetencijas vertina kaip neprilygstamas. Kontora pagal naujausius duomenis reitinguojama jai suteikiant aukščiausias reikšmingas pozicijas (angl. „Strategic Speaking Partner“ ir „Legal Competence“).

Ši išvada padaryta apibendrinus per 100 didžiausių šalies įmonių ir teisės departamentų vadovų, kurie teisinėms paslaugoms išleidžia daugiau nei 15 tūkst. eurų per metus, įžvalgas. Tyrimo metu respondentai anonimiškai dalinosi įspūdžiais apie darbo patirtį su visomis didžiosiomis advokatų kontoromis Lietuvoje.

„Ellex Valiunas“ partnerė Ieva Dosinaitė pastebi, kad iš advokatų įprasta tikėtis geriausių sprendimų, o  kreipiantis į „Ellex“ ši garantija atrodo savaime suprantama, ir lūkesčius klientai tarsi kelia dar didesnius. „Pastarųjų kelių metų patirtis leido įsitikinti, kad mūsų komandos kompetencija rinkoje išlieka aukščiausia. Gebėjimas matyti plačiau nei galima perskaityti teisės aktuose ir operatyviai generuoti taiklius sprendimus – jei reikia, rasti juos nors ir per naktį. Toks mūsų požiūris į darbą vėl davė rezultatą“, – teigia kontoros bankininkystės ir finansų praktikos vadovė I. Dosinaitė.

Kontoros ginčų sprendimų partnerio Miroslav Nosevič nuomone, šis rinkos lyderių pripažinimas ir įvertinimas itin svarbus – kasmet stengiamasi dar intensyviau dirbti srityse, kurias klientai įvardija svarbiausiomis. Išties malonu tyrimo komentaruose matyti teiginius, jog pasisakiusieji „jaučiasi užtikrinti dirbdami su mumis“ ar pripažįsta „absoliutų profesionalumą“. Taip mes suvokiame nepriekaištingą kokybę, todėl, matydami rezultatus, esame dėkingi klientams už pasitikėjimą ir stipriai didžiuojamės visa mūsų darniai išvien, vardan to paties tikslo dirbančia komanda“, – sako jis.

Strateginė partnerystė – teisės paslaugų sektoriaus lyderystės standartas

M. Nosevič įsitikinęs, kad strateginio patarėjo kompetencijos teisinių paslaugų sektoriuje yra lyderystės standartas. Būtent už gebėjimą strategiškai žvelgti į verslo klientų klausimus kontora šiemet ir vėl įvertinta geriausiai. Negana to, jai skirtas įvertinimas yra didesnis nei bet kada anksčiau, todėl suteikia pagrindo manyti, jog strateginės kompetencijos kontoroje vystomos greičiau nei auga klientų poreikiai.

Tuo tarpu kontoros partnerė Dovilė Greblikienė mato, kad, norint būti geriausiam, nepakanka vien išmanyti teisę. „Mums formuluojami verslo klausimai, todėl turime gebėti kompetentingai patarti atsakant į juos. Argumentuotai kalbėti dėl verslo vystymo modelio sprendimų, finansų planavimo ir kitais klausimais. Tą rodo ir naujausia patirtis. Taip pat ir COVID-19 akivaizdoje dažniausiai išgirstame strateginį, o ne teisinį klausimą. Retas klausia, kaip gauti teisę į vieną ar kitą lengvatą ar kaip pakeisti vidaus tvarkos taisykles valdant naujai atsiradusias rizikas. Labai dažnai iš įmonės vadovo ateinantis klausimas skamba plačiau – ko aš nepastebiu? Kokių rizikų ar galimybių neįvertinu? Į šį klausimą gali atsakyti taikliai tik tuomet, jei apjungi kliento verslo supratimą, atitinkamos industrijos išmanymą, teisines žinias ir strateginį sumanumą. Visgi tai būtų beveik neįmanoma, jei neturėtume plataus kontaktų rato ir puikiai nejaustume rinkos pulso. Būtent tai mums padeda taikliai numatyti išeitis ir pastebėti galimybes. Kartais tokie sprendimai mūsų galvoje gimsta anksčiau nei kliento poreikis, todėl belieka pasiūlyti kryptį, kurią užčiuopiame. Tokiu būdu, natūralu, kad dešimtmečiams tampame strateginiu verslo patarėju“, – sako prekybos ir komercinės veiklos praktikos vadovė D. Greblikienė.

Šią mintį patvirtina ir „Biotechpharmos“ valdybos pirmininkas Vladas Algirdas Bumelis: „Kontoros teisininkai kliento poreikius ir produktus išnaršo po siūlelį ir tai mus išties maloniai nustebino – retai tikiesi, kad teisininkai iš išorės išmanys tavo sritį, industriją ir tau nereikės skirti laiko aiškinti, kas ir kaip. Specializuotas kiekvienos verslo srities išmanymas, kontaktų tinklas ir inovacijų kalba sukuria aiškią pridėtinę vertę, nes ilgainiui nori „Ellex“ turėti kaip partnerį ne tik teisės klausimais, bet ir integruotai verslo vystymo, finansų, ekonomikos srityse“.

Užtikrinti aukščiausią profesinę kompetenciją reiškia žiūrėti dešimtmečiu į priekį

Teisinė kompetencija yra „Ellex Valiunas“ kontoros pamatas ir prioritetas Nr. 1. Pasak „Thermo Fisher Scientific Baltic“ vadovo Algimanto Markausko, dėl to jam investicija į kokybiškas „Ellex Valiunas“ paslaugas atsiperka. „Ši kontora teikia ne tik teisines paslaugas, bet ir į verslą orientuotus sprendimus. Mano verslo poreikius ir reikalavimus jie mato 360 laipsnių kampu.  Teisininkų paslaugos man visada atrodė investicija, kuri atsiperka. „Ellex Valiunas“ šį lūkestį pateisino jau ne vieną kartą. Mes dirbame kartu virš 20 metų, visiems palinkėčiau tokių partnerių”, – sako jis.

Kontoros vadovaujantysis partneris Rolandas Valiūnas įsitikinęs, kad profesinės kompetencijos kartelę rinkoje „Ellex“ kelia nuolatos. „Šiandien tai daryti reiškia žvelgti dešimtmečiu į priekį ir jau dabar kaupti tas žinias ir patirtis, kurių prireiks artimiausiais metais. „Ellex“ grupėje mes tam turime išskirtines galimybes – mokomės iš savo klientų, geriau suprasdami jų naujos kartos verslo modelius, palaikome glaudžią partnerystę su „Magic Circle“ kontoromis Londone ir su didžiausiomis kontoromis megapoliuose, kuriuose gimsta daugiausia inovacijų, taigi kartu ir poreikis formuoti naują reguliavimą. Tas žinias atsinešame į Lietuvą. Todėl ir šiuo metu esame tie, kurie kelia medicininių kanapių legalizavimo klausimus ir teikia kitų šalių praktika grįstus sprendimus.

Bendradarbiaujame su universitetais iš teisinės pusės ruošdamiesi savaeigių automobilių ir bepiločių orlaivių erai. Kaupiame žinias apie naujausias pasaulyje technologijas ir internetinės erdvės iššūkius, kad galėtume suprasti šalies kibernetinio saugumo spragas ir būti vedliu šioje srityje vystant reguliavimą, ir dar daugybė kitų pavyzdžių. Tos nišinės kompetencijos gali atsirasti tik tuomet, kai komanda yra pakankamai didelė, jog galėtų specializuotis itin siaurose srityse, ir yra įžvalgi numatydama ateitį bei investuoja į naujas žinias“, – neabejoja R. Valiūnas.

„Ellex Valiunas“ komanda kasmet investuoja apie 1000 valandų į naujas žinias ir, atitinkamai, beveik 2000 valandų pro bono veiklai. Kontoros komandoje šiandien dirba aštuoni teisės mokslo daktarai.

———————–
„Kantar Sifo“ tyrimas – ne pirmas aukštas įvertinimas, kurio šiemet sulaukė lyderiaujančių Baltijos šalių advokatų kontorų „Ellex“ grupei priklausanti kontora „Ellex Valiunas“. Daugiau nei 100 teisės profesionalų vienijanti advokatų kontora Lietuvoje taip pat pelnė tarptautinių rinkos tyrėjų „Who`s Who Legal“ Lietuvos metų advokatų kontoros apdovanojimą bei aukščiausius reitingus tarptautiniuose teisės žinynuose. Kontora taip pat yra nominuota „The Lawyer Awards“ kategorijoje kaip geriausia kontora Baltijos šalyse.

Ekspertai

Person Item Background
Ieva Dosinaitė
Ieva Dosinaitė
Partnerė / Lietuva
Person Item Background
Dovilė Greblikienė
Dovilė Greblikienė
Partnerė / Lietuva
Person Item Background
Miroslav Nosevič
Partneris / Lietuva
Person Item Background
Ramūnas Petravičius
Ramūnas Petravičius
Partneris / Lietuva
Person Item Background
Rolandas Valiūnas
Vadovaujantysis partneris / Lietuva